tESTIMONIALS 

Arjen Schouten

 

Leonie Lörx

 

Sander de Jong

 

Rachel Boersma

 


 

 

 

 ‘Gert heeft zijn levensverhaal gedeeld op een moment dat er grote reorganisaties op komst waren. De aanwezigen luisterden ademloos naar zijn verhaal en de positiviteit spatte van zijn verhaal af. De energie, doorzettingsvermogen en denken in mogelijkheden en kansen zijn mij enorm bijgebleven. Zijn verhaal bleek een goede basis om de reorganisaties als een kans in plaats van een teleurstelling te zien.’

 

 

 
‘Gert heeft zijn verhaal verteld over hetgeen hem een aantal jaren geleden overkwam en waardoor hij met een blijvende beperking moet leren leven. Een indrukwekkend verhaal, waar iedereen stil van werd. Gert heeft ons laten zien hoe hij omgaat met de tegenslag die hem overkwam en hoe hij weer de regie over zijn eigen leven nam. Hij is een inspirator voor zijn omgeving en voor organisaties. Ook voor anderen met een beperking is Gert een positief en constructief voorbeeld. Zijn verhaal zet echt aan tot denken en zal een blijvende indruk achterlaten.’

 

 

 

 'Het is lastig om een goede spreker te vinden omdat je een goede balans wenst tussen een eerlijk, vaak schrijnend en confronterend verhaal en een verhaal wat mensen aanzet tot het denken in mogelijkheden. Het willen en kunnen zien van perspectief ondanks (ernstige) tegenslag.
Gert Hagen is in staat om op een rustige, zelfbewuste en charismatische wijze te spreken. Zijn verhaal maakte toehoorders bewust van het mens zijn, de kwetsbaarheid van het leven en zette een ieder aan tot denken over de impact van werk in een mensenleven. Gert Hagen liet zich zien en horen als een nuchter, wijs en ook bewogen mens die communicatief zeer vaardig blijkt. Iedereen die wil voelen hoe het is om in mogelijkheden te denken in plaats van in beperkingen, raad ik aan in gesprek te gaan met Gert Hagen.’

 

 

 

 'Binnen ons leiderschapsprogramma heeft Gert een inspirerend verhaal verteld. Het persoonlijke karakter van zijn verhaal en de openheid die Gert toont, heeft een bijzondere indruk achtergelaten. Gert laat ons nadenken over vanzelfsprekendheden, het omgaan met tegenslagen en het denken in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Zijn veranderkracht is een voorbeeld voor velen'.

 

 

 

 

 


Indrukwekkend om te horen hoe het leven soms een andere wending kan nemen en hoe Gert daar mee omgegaan is. Door keer op keer de sprong in het diepe te wagen en er een positieve wending aan te geven. Met een praktijkoefening heeft hij ons laten ervaren hoe “anders” het is wanneer er een zintuig wegvalt.
Hij heeft ons laten inzien hoe het wegvallen van een zintuig je kan ook verrijken. Doordat er visuele oordelen weg vallen, oordelen waarop we allemaal dagelijks beslissingen nemen en onszelf daarin wellicht beperken en ervaringen ontnemen.
Maar in ieder geval een verhaal over een positieve levensinstelling wat op iedereen indruk heeft gemaakt.

 

 

Spreker Gert Hagen is uitgenodigd voor een TOS avond en doet zijn verslag van de afgelopen vijf jaar van zijn leven. Het leven van Gert nam begin 2013 een verbijsterende wending. Die wending maakt zijn verhaal uniek, maar wat hij vertelt, is op veel punten ook herkenbaar. Zoals de vanzelfsprekendheid waarmee je elke dag opnieuw geleefd wordt door je agenda. De haast en de hectiek die dat met zich meebrengt. En de soms bijna achteloze acceptatie van de gewone dingen in het leven. Dingen die ineens niet meer zo gewoon zijn en een stuk waardevoller blijken wanneer je ze op een dag verliest.
Momenten van onzekerheid en soms zelfs verslagenheid kent iedereen, privé of zakelijk. Wil je daar niet in blijven hangen, dan is het zaak een knop om te zetten, je koers bij te stellen en te gáán.
Gert Hagen deed het en dat resulteerde in een weliswaar ander leven, maar vooral een verrassend rijk leven.

Ursula de Boer en Wouter du Gardijn